هوای مشهد همچنان آلوده است (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) نخستین جلسه ستاد برگزاری دیدار ایران و کره شمالی در مشهد برگزار شد درباره یکی از کوچک‌ترین روستا‌های اطراف مشهد قدیم | عطر فراموشی در کوچه‌های «قریه عطار» قلندرشریف: ۹۰ درصد زائران و شهروندان از خدمات شهرداری مشهد رضایت داشته‌اند گزارش ویژه فیفا از دختران فوتسال ایران روابط‌عمومی‌ها؛ بهره‌گیری هنرمندانه از همه ابزار‌ها و شیوه‌های تعامل پیشرفت ۲۸‌ درصدی میان‌گذر جنوبی مشهد نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، نقطه عطفی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری و تعامل با ارکان بازار مالی احیای تاریخ شهر مشهد، به همت مدیریت شهری کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت‌به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان ۱۴۰۴ دبیر شورای امنیت ملی در دیدار با همتای ارمنی خود: بیگانگان علاقه‌ای به آرامش در منطقه ندارند افزایش ۵ برابری بودجه فرهنگی و ورزشی در مشهد| ۱۱۰ مجموعه ورزشی تا پایان دوره مدیریت شهری احداث می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود پزشکیان در مجمع گفت‌وگوی تهران: اسرائیل حقوق انسان‌ها را نادیده گرفته است | غرب پیام سیاست خارجی دولت چهاردهم را نپذیرفت رکوردشکنی شهرداری مشهد در جذب سرمایه و انتشار اوراق مشارکت | تأمین مالی ۱۸ هزار میلیارد تومانی برای پروژه‌های شهری + فیلم خراسان رضوی، میزبان ۱۰ درصد موزه‌های کشور | گزارش شهرآرانیوز از ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود در موزه‌های استان هوا آلوده است؛ شهروندان کلانشهر مشهد اصول خودمراقبتی را رعایت کنند (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) از رونق سرمایه‌گذاری تا تحول شرکت توسعه گردشگری| مدیران شهر از راهکار‌های تسهیل زیارت می‌گویند مشهد، شهر ظرفیت‌های چشمگیر در حوزه گردشگری| خبر‌های خوب از تحول در شرکت توسعه گردشگری شهرداری در راه است+فیلم بازگشایی راست‌گرد چهارم پل نوغان مشهد پس از ۲۰ سال انتظار
سرخط خبرها

از ایمنی کوه پارک تا محدودیت زیست پارک

  • کد خبر: ۹۹۵۹۷
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۷
از ایمنی کوه پارک تا محدودیت زیست پارک
ایمنی کوه پارک. معدن و سنگ‌های برش خورده‌ای که به خرده نقد‌های تیز کوهنوردان و طبیعت گردان اضافه شده است، این است که این سنگ‌های برش خورده و معدن رها شده می‌تواند دلیلی برای یک حادثه‌ای احتمالی باشد؛

یلدا مهدوی | شهرآرانیوز؛ ایمنی کوه پارک. معدن و سنگ‌های برش خورده‌ای که به خرده نقد‌های تیز کوهنوردان و طبیعت گردان اضافه شده است، این است که این سنگ‌های برش خورده و معدن رها شده می‌تواند دلیلی برای یک حادثه‌ای احتمالی باشد؛ حادثه ریزش سنگ در محدوده گردشگری و تفریحی کوه پارک. ایمنی آب نمای مصنوعی کوه پارک و ارجحت دادن به محیط زیست از دیگر مواردی است که در کنار گلایه از چرایی تعطیلی زیست پارک از سوی فعالان محیط زیستی و کوهنوردان مطرح شد.

مطالعه روی معادن تعطیل کوه پارک

معاون اجرایی شهرداری منطقه ۹ مشهد، درباره ایمنی کوه پارک توضیحاتی ارائه می‌کند.

علی خان محمدی قبل از توضیح سراغ شرایط جغرافیایی منطقه و تقسیمات وظایف می‌رود و در این باره تأکید می‌کند که کوه پارک در محور شمالی و جنوبی تعریف می‌شود؛ بنابراین محور شمالی این پارک درحوزه اختیارات منطقه ۹ شهرداری مشهد است و محور جنوبی آن که ارتفاعات جنوبی مشهد است در حوزه اختیارات کمربند جنوبی و معاونت خدمات شهری است.

معاون اجرایی شهرداری منطقه ۹ موضوع ایمنی کوه پارک و نکاتی را که گردشگران و طبیعت گردان به آن اشاره کردند این طور توضیح می‌دهد: اولین چیزی که در اجرای پروژه‌های کوه پارک باید مورد توجه قرار داد حفظ ظاهر و شکل طبیعی این محدوده است؛ بنابراین باید دقت نظر داشت که در اجرای پروژه‌های این محدوده به اصل و اساس کوه‌ها آسیب وارد نشود و کمترین مداخله صورت پذیرد.

وی در ادامه به معادن محدوده کوه‌ها و ارتفاعات جنوبی اشاره می‌کند؛ معادنی که به اذعان او با لحاظ کردن همان تأکید اولش مبنی بر حفظ وضعیت، با دستور دادستانی فعالیتشان متوقف شد.

به گفته خان محمدی، معدن غیور بزرگ‌ترین معدن در محدوده کوه پارک و حوزه فعالیت شهرداری منطقه ۹ مشهد است.

تعطیلی این معادن برای حفظ کوه‌های جنوبی مشهد نکته دیگری است که خان محمدی به آن اشاره می‌کند و در ادامه می‌گوید: این معدن به تازگی به شهرداری مشهد تحویل داده شد. به همین دلیل در حال انجام امور اداری و مطالعاتی است تاپروژه‌هایی که تعریف می‌کنیم برپایه همان نکات اساسی ابتدایی که گفتم باشد؛ یعنی کمترین مداخله و بهترین شرایط برای کوهنوردان و طبیعت گردان.

معاون اجرایی شهرداری منطقه ۹ مشهد به اقدامات انجام شده برای تفریح و گردش مردم مشهد در یک بستر طبیعی و کوهی اشاره می‌کند. به گفته او ایجاد نشیمنگاه ها، پاتوق ها، فضای بازی کودکان و... از جمله اقدامات انجام شده در این باره است.

ترجیح پیوست‌های محیط زیستی بر شهرسازی

او ادامه می‌دهد: تأکید شهرداری مشهد بر حفظ ارتفاعات جنوبی مشهد به عنوان یک زیستگاه طبیعی حاشیه این کلان شهر است. برای همین مسئله و ارجحیت دادن به حوزه‌های زیست محیطی همه پیوست‌های شهرسازی و ترافیکی محدوده کوه پارک مشهد با وجود هزینه‌ها نادیده گرفته شد تا مسئله محیط زیست در درجه اول قرار بگیرد.

ایمنی در کوه پارک

یکی دیگر از گلایه‌های گردشگران مبنی بر رها شدن سنگ‌های برش خورده معدن است. آن‌ها می‌گویند که با یک بارندگی احتمال دارد این سنگ‌های برش خورده و رها شده ریزش کنند. خان محمدی در این باره این طور پاسخ می‌دهد: همه محدوده کوه پارک از لحاظ زیست محیطی و ایمنی بررسی شده است. در همه محدوده‌هایی که خطر ریزش سنگ وجود دارد تابلو نصب کرده ایم که گردشگران و کوهنوردان متوجه این وضعیت باشند.

معاون اجرایی منطقه ۹ شهرداری مشهد در ادامه، موضوع ایمنی آبشار‌های مصنوعی ایجاد شده در کوه پارک را این طور توضیح می‌دهد که این آبنما‌ها از نظر ایمنی شرایط لازم و کافی را دارند. در برخی از قسمت‌های آبنما نرده نصب کرده ایم تا مردم در آن محدوده‌ها تردد نداشته باشند. اما گاهی مردم از محدوده سنگی اطراف و خارج از مسیر مشخص شده قصد دارند وارد آبنما شوند که در این باره نیز تأکید شده است که از این گونه مسیر‌ها تردد نکنند.

زیست پارک تعطیل است؟

اما در میان نکته‌های مردمی، موضوع زیست پارک و تعطیلی آن نیز وجود داشت. خان محمدی با اشاره به محدود شدن فعالیت زیست پارک و نه تعطیلی آن، می‌گوید: به دلیل سردی هوا فعالیت زیست پارک محدود شد، اما هم زمان با ایام بهار که استقبال از پارک‌های این محدوده بیشتر می‌شود، فعالیت این پارک به روال سابق خود باز می‌گردد.

معاون اجرایی شهرداری منطقه ۹ همچنین نگاهی کوتاه به برنامه‌های در دست اجرا برای زیبایی و طراوت بخشیدن به کوه پارک می‌کند. گل آرایی، رنگ آمیزی پیاده رو‌ها و نصب المان از جمله مواردی است که خان محمدی به عنوان سرفصل‌های اجرایی برای استقبال از بهار ذکر می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->